V projektu VKV zaměstnanci onsemi zdolali 1087 vrcholů pro dobrou věc

V sobotu 3. února se uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků programu Vrchařská koruna Valašska, kterého se za onsemi účastnil patron VKV Svaťa Božák. Do projektu VKV se mohli zaměstnanci onsemi zapojit od dubna do konce prosince 2023. Všechny vrcholy bylo možné zdolat na kole nebo pěšky, přičemž za každý zdolaný vrchol poskytla firma 100 Kč. Tyto peníze byly sečteny a následně rovnoměrně rozděleny mezi 3 dobročinné organizace nebo projekty. O tom, komu bude nakonec finanční dar věnován, rozhodli pomocí hlasování všichni zaměstnanci, kteří se do VKV zapojili. 

V roce 2023 se zúčastnilo celkem 123 zaměstnanců, z toho 35 zaměstnanců zdolalo všech 20 vrcholů a nakonec se podařilo dosáhnout 1087 vrcholů. Na dobrou věc tedy putuje částka 108 700 Kč. Zaměstnanci vybrali následující dobročinné organizace a benefici, kdy každá z nich obdržela 36 233 Kč. 

Finanční dar letos obdrží:

  • Benefice VKV – Véčkaři pro Tobiáška, jejíž cílem bylo finančně podpořit léčbu pětiletého Tobiáška Bolcka z Hutiska-Solance. Tobiášek koncem roku 2021 utrpěl mozkovou příhodu s rozsáhlými následky, ze kterých se bude léčit spoustu let.
  • Nezisková organizace Kamarád Rožnov pod Radhoštěm, která poskytuje registrovanou sociální službu v rámci sociálně terapeutických dílen. Cílem je dlouhodobě a pravidělně podporovat rozvoj pracovních dovedností a schopností lidem s omezenou soběstačností prostřednictvím sociální pracovní terapie.
  • Nezisková organizace Šance Olomouc při Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc, která už 30 let pomáhá hemato-onkologickým pacientům a jejich rodinám, ale i dětem se závažným dlouhodobým onemocněním. Hlavním posláním je humanizovat náročnou léčbu dětí a pomáhat malým pacientům a jejich rodinám v průběhu celé nemoci až po návrat do běžného života. 

Děkujeme všem zaměstnancům za účast!



O společnosti onsemi

onsemi (Nasdaq: ON) přináší převratné inovace, které pomáhají budovat lepší budoucnost. Společnost se zaměřuje na automobilové a průmyslové aplikace, a urychluje aktuální změny v megatrendech, jako jsou elektrifikace aut a jejich bezpečnost, sítě pro udržitelnou energii, automatizace průmyslu, 5G a cloudová infrastruktura. onsemi se svým velmi různorodým a inovativním portfoliem produktů vytváří inteligentní technologie pro napájení a snímání, které řeší nejnáročnější světové výzvy. onsemi je průkopníkem při vytváření bezpečnějšího, čistšího a chytřejšího světa.


Autor: Markéta Ptáčková, onsemi

Markéta Ptáčková